Ben je op zoek naar een eenvoudige maar krachtige tool waarmee je gratis schermafbeeldingen maakt en bewerkt op je Windows pc of laptop? Schermafbeeldingen annoteren, blurren en highlighten is nog nooit zo makkelijk geweest! De Fenêtre Capture Tool is er om aan al uw behoeften op het gebied van schermafbeeldingen én schermopnames te voldoen.

Of je nu uw scherm wilt opnemen, schermafbeeldingen wilt annoteren of gevoelige informatie wilt vervagen, deze tutorial leid je stap voor stap door het proces.

Gebruik gratis de Fenêtre Capture Tool

De Fenêtre Capture Tool is gebruiksvriendelijke gratis software die is ontworpen om het schermopnameproces te vereenvoudigen. Met de intuïtieve interface en krachtige functies maak je moeiteloos schermafbeeldingen, voorzie je ze van aantekeningen voorzien of vervaag je zelfs specifieke delen om gevoelige informatie te beschermen.

Free windows capture tool

Schermafbeelding maken

Nadat je de Fenêtre Capture Tool hebt geïnstalleerd, open je de toepassing via het Startmenu. Selecteer een vastlegmodus: kies uit verschillende opties voor schermafbeeldingen, zoals volledig scherm, actief venster of selecteer een gebied. Klik en sleep om het gebied te selecteren dat u wilt vastleggen of selecteer een scherm. De vastgelegde schermafbeelding wordt weergegeven in de bewerkingsinterface.

Annoteren van schermafbeeldingen

In de bewerkingsinterface bevinden zich een reeks bewerkingshulpmiddelen. Klik op de optie 'Tekst' of 'Pijl met tekst' om tekst aan de schermafbeelding toe te voegen. Met de markeer-, stappen- en pijltools kun je duidelijke instructies toevoegen in de gemaakte schermafbeelding.
Nadat je alle annotaties hebt toegevoegd, bekijk je de wijzigingen. Indien nodig kunnen de gemaakte pijlen en teksten nog aangepast worden door ze te verplaatsen, vergroten, verkleinen of verwijderen. Je kan zelfs het selectiekader van uw schermopname wijzigen, zodat deze een groter gebied omvat, zonder dat je de schermafbeelding opnieuw hoeft te maken.

Free windows capture tool

Maak gevoelige informatie onleesbaar

Om delen van je  schermafbeelding te vervagen, selecteer je de hulpmiddelen 'Vervagen' of 'Pixeliseren' in de bewerkingswerkbalk.
Sleep de cursor over een specifiek gebied om een kader te trekken De Fenêtre Capture Tool past automatisch een vervagingseffect toe op dat gebied. Afhankelijk van je behoefte is de pixelintensiteit aan te passen van 1 tot 10 om ervoor te zorgen dat gevoelige informatie goed wordt verborgen.

Annotate and blur screenshots

Je schermafbeelding opslaan en delen

Als je helemaal tevreden bent, klik je op de knop 'Opslaan'. Bekijk opgeslagen bestanden met het tabblad "Opgeslagen afbeeldingen" in het menu. Selecteer "Opslaan als" om een eigen bestandslocatie voor de bewerkte schermafbeelding te kiezen. De bewerkte screenshot is eenvoudig te delen met behulp van de e-mailopties binnen de Fenêtre Capture Tool. Stuur het via e-mail als bijlage of als ingesloten afbeelding rechtstreeks vanuit de applicatie. Heb je de Fenêtre Capture Tool gekoppeld aan Microsoft Teams? Deel met één klik op de knop de schermafbeelding via Teams kanalen.

Capture Tool menu

Laatste tips 

  • Sneltoetsen op het toetsenbord: maak uzelf vertrouwd met de sneltoetsen op het toetsenbord, zodat u sneller kunt vastleggen en bewerken. Wanneer u de tool opent, worden snelkoppelingen weergegeven voor de verschillende opnameopties.
  • Meerdere schermen: De Fenêtre Capture Tool werkt naadloos op meerdere monitoren.
  • Maak je fouten ongedaan: Heb je een fout gemaakt? Gebruik de knop Ongedaan maken in de bewerkingsinterface of gebruik gewoon Ctrl+z.

Nu ben je klaar om zelf schermafbeeldingen vast te leggen, te annoteren en te bewerken als een professional met de Fenêtre Capture Tool! Met deze unieke functies worden je schermafbeelding verzamelingen een fluitje van een cent. Download de gratis tool vandaag nog en begin meteen met het maken van verbluffende schermafbeeldingen!

 

Download Fenêtre Capture Tool

;