Hieronder vindt u antwoorden op de vragen die ons het meest worden gesteld over de Fenêtre Capture Tool.

Waarom werken mijn sneltoetsen niet?

Sommige versies van Windows 11 maken gebruik van de printscreen toets om de basic Windows schermopname te openen. Ga naar je apparaat instellingen >toegankelijkheid >toetsenbord om die instelling uit te zetten. Mocht je deze sneltoets willen behouden  kan je voor de Fenêtren Capture Tool ook eigen sneltoetsen instellen.

Hoe maak ik een screenshot?

De standaardsneltoets is Ctrl + PrtScn, maar je kan je eigen sneltoetsen configureren om een ​​geselecteerd gebied, je volledige bureaublad, het actieve scherm of het actieve venster vast te leggen. Bekijk hier de hele tutorial.

Hoe maak ik een schermopname?

De standaardsneltoets is SHIFT + PrtScn, maar je kan eigen sneltoetsen configureren om een ​​geselecteerd gebied, het volledige bureaublad, het actieve scherm of het actieve venster vast te leggen. Als je de opname wilt stoppen, kan je de opname pauzeren of stoppen. Bekijk hier de hele tutorial.

Werkt de Capture Tool op Windows 11?

Ja, dat doet het. We hebben getest dat de opnametool correct werkt op Windows 11. Microsoft heeft wijzigingen aangebracht in de hardware-vereisten voor Windows 11, maar de app-compatibiliteit blijft hetzelfde. Wanneer de upgrade naar Windows 11 beschikbaar komt, blijven alle apps die zijn geïnstalleerd behouden. De app is ook nog steeds compatibel met Windows 10.

Hoe kan ik de sneltoetsen configureren?

Momenteel zijn er zes vastlegopties in het menu, als je de sneltoetsen opnieuw wilt toewijzen, kun je dit doen door op de kleine bewerkingstoets naast de bijbehorende actie te drukken en vervolgens de gewenste toetsencombinatie ingedrukt te houden. Als je de sneltoets naar de standaardinstelling wilt herstellen, druk je op het reset-pictogram.

Hoe kan ik de screenshots vinden die ik heb gemaakt?

Je kan schermafbeeldingen eenvoudig opslaan op je computer. Standaard is deze ingesteld op "\Pictures\Fenêtre Capture Tool\Images". Maar natuurlijk kan je ook een andere standaardmap selecteren in de opname-instellingen.

Kan ik een screenshot bewerken voordat ik deze maak?

Ja, dat is mogelijk, met de Capture Tool kun je de afbeelding bewerken en annoteren voordat je de afbeelding opslaat.

Welke bestandsindelingen ondersteunt de opnametool?

Met de Capture Tool kun je afbeeldingen in PNG-indeling en videobestanden in MP4- en GIF-indeling exporteren.

Welke integraties biedt de opnametool?

De Capture-tools bieden integratie met Microsoft Teams en Outlook mogelijk. Om verbinding te maken log je gewoon in met je eigen Microsoft-account.

Hoe is de kwaliteit op verschillende monitoren?

De Capture Tool is getest en geoptimaliseerd voor meerdere monitoren met verschillende resoluties en zoominstellingen. Werken met twee verschillende schermen met verschillende resoluties is dus geen probleem.

Wat zijn de systeemvereisten?

De Capture Tool is beschikbaar voor systemen met; Windows 7, Windows 8, Windows 10 en Windows 11.

Hoe annoteer ik schermafbeeldingen?

Nadat je het gebied hebt geselecteerd waarvan u een screenshot wilt maken, kun je beginnen met annoteren. Hierdoor kun je de afbeelding bewerken voordat je deze opslaat, zodat je nooit kostbare opslagruimte verspilt. De annotatiefuncties van de Capture Tool zijn gebruiksvriendelijk maar geavanceerd. Je kan je eigen schermafbeeldingen direct bewerken met verschillende handige functies. 

  • Voeg eenvoudig tekst, pijlen en contouren toe
  • Geef opeenvolgende stappen aan met automatische nummering
  • Markeer belangrijke passages
  • Gebruik de unieke pijl met tekstfunctie om in één handeling een pijl en uitleg in te voegen
  • Zorg dat je screenshots AVG proof zijn door vertrouwelijke gegevens onleesbaar te maken met de vervagingsfunctie

Lees hier meer over de privacy tools van de Fenêtre Capture Tool

Hoe annoteer ik video's?

Nadat je het gebied hebt geselecteerd dat je wil opnemen, kun je ervoor kiezen om voor, tijdens of na de opname te annoteren. Door te pauzeren, annoteren met de gewenste functionaliteit en hervatten kun je in één keer de perfecte video annoteren.

Wat is de maximale bestandsgrootte die de opnametool kan verwerken?

De Capture Tool ondersteunt momenteel bestanden tot 100 MB.

Hoe werkt de in-app-editor?

De Capture Tool heeft een functie waarmee je een apart venster kunt openen waarin je specifiek een afbeelding of opname kunt bewerken. Hierdoor kun je screenshots en opnames maken terwijl je bezig bent en deze later allemaal bewerken. Het is zelfs mogelijk om alle screenshots en opnames tegelijkertijd te bewerken.

Waarom is de Capture Tool gratis? Zijn er verborgen kosten?

Je denkt misschien dat er een addertje onder het gras zit in onze 'gratis' software, maar dat is niet zo. We hebben de Fenêtre Capture Tool oorspronkelijk ontwikkeld als een speciaal cadeau voor ons team en onze klanten. Hun enthousiasme deed ons besluiten om de schermopname tool gratis aan iedereen aan te bieden.

Waarom moet ik de Fenêtre Capture Tool kiezen?

We hebben deze tool voor ons eigen team ontwikkeld en waren er zo enthousiast over dat we hem voor iedereen beschikbaar hebben gemaakt. Er zijn andere tools voor schermopname online te vinden, maar wij zijn dol op deze. En daarom werken we er hard aan om het te blijven verbeteren! We proberen alle feedback die we ontvangen te implementeren om er een opnametool van te maken waar iedereen net zo dol op zal zijn als wij.

;