Ben je op zoek naar een efficiënte tool voor schermopnames? Waarmee je jouw Windows-scherm kunt opnemen en pc audio of je eigen stem? Zoek niet verder! De Fenêtre Capture Tool is de alles-in-één oplossing om schermopnames te maken.

In deze eenvoudig te volgen tutorial begeleiden we  je stap voor stap door het proces, zodat je moeiteloos je scherm kan opnemen om video's van hoge kwaliteit te maken. We geven je ook enkele tips en trucs voor het opnemen van pc en stem audio, het weergeven van je klikken en het schalen naar specifieke formaten.

De gratis Fenêtre Capture Tool

De Fenêtre Capture Tool is gratis software die verkrijgbaar is via de Windows Store. Speciaal ontworpen voor eenvoudige en efficiënte schermopnames en schermafbeeldingen. Of je nu video instructies of handleidingen gaat maken, gameplay wil opnemen of online vergaderingen zal vastleggen, met deze tool zit je goed.

Free windows capture tool

Schermopnames maken

Nadat de Fenêtre Capture Tool is geïnstalleerd, open je de tool vanuit het Startmenu. Selecteer vervolgens eenvoudig een schermopnamemodus in het startscherm van de applicatie: regio-opname, actieve schermopname of opname van  volledig scherm. Afhankelijk van je keuze wordt het scherm ingesteld als opnamegebied of selecteer je zelf met klikken en slepen een ​​regio voor de schermopname.

Pas de instellingen aan

Voordat je begint met opnemen: gebruik de menubalken boven en onder aan het schermopnamegebied om de schermopname-instellingen aan te passen. De Fenêtre Capture Tool biedt schermopname opties voor:

 • Uitvoeraudio opnemen
 • Invoeraudio opnemen
 • Volume aanpassen
 • Laat uw cursor zien
 • Toon uw klikken
 • Toon tekenopties
 • Uitvoer selecteren (MP4 of GIF)
 • Selecteer kwaliteit
 • Schaal uitvoer
 • Begin met opnemen na (tijd in seconden)

Pas deze instellingen naar behoeften aan. Een video-tutorial maken? Schakel audio voor audio-invoer in en toon klikken om een ​​stapsgewijze handleiding video te maken. Een videogame opnemen? Schakel audio voor audio-uitvoer in, selecteer hoge kwaliteit en schaal de uitvoer naar een geschikt formaat voor Youtube of Vimeo.

Screen recording menu options

Begin met opnemen

Heb je alles naar wens ingesteld? Klik op de knop "Opnemen" om je schermopname te beginnen. Maak in één keer je video compleet zonder nabewerking: Met de Fenêtre Capture Tool schakel je eenvoudig tussen schermen en regio's zonder dat dit later allemaal uit de video hoeft worden weggehaald. Gebruik simpelweg de "Pauze" knop, hiermee wordt de opname tijdelijk stopgezet. Als je klaar bent met het aanbrengen van wijzigingen, hervat je de schermopname weer. De pauzefunctie is ook te gebruiken om teksten, highlights of vervagingen toe te voegen. 

screen recording with audio

Sla je video op of begin opnieuw

Als je klaar bent met het maken van de schermopname, klik je op de knop "Stoppen". Vanaf hier is het mogelijk de video automatisch op te slaan of een eigen bestandsnaam en locatie te kiezen. Niet tevreden met de opname? Gebruik de herstartknop om terug te gaan, je instellingen blijven staan, en begin opnieuw met opnemen. 

Wijzig de applicatie-instellingen

Gebruik je telkens dezelfde instellingen bij het maken van schermopnames? Pas dan de voorkeurs instellingen van de applicatie aan door naar de instellingen te gaan en de algemene, opname en schermopname instellingen te bewerken. Zo kan je de volgende keer meteen aan de slag!

Screen recording settings

Nog wat schermopname tips

 • Bestandslocaties: een bestand kwijtgeraakt? De tabbladen "Opgeslagen afbeeldingen" en "Opgeslagen opnamen" openen de standaard opslagmappen.
 • Eenvoudig delen: Verbind de Fenêtre Capture Tool met je Teams-account en verzend met één klik schermopnamen via Teams.
 • Bespaar tijd: Het bewerken van een video kan tijdrovend zijn. Zorg dat je tijdens het opnemen klikken, teksten, vervagingen toevoegt en onnodige delen niet opneemt door gebruik te maken van de pauzefunctie. Bespaar jezelf de tijd en moeite van nabewerken.

Nu ben je klaar om je scherm op te nemen en video's te maken als een professional! Of het nu gaat om tutorials maken, gameplay vastleggen of online vergaderingen documenteren, de Fenêtre Capture Tool maakt het proces eenvoudig en efficiënt. Download de gratis tool vandaag en begin meteen met het maken van schermopnamen van hoge kwaliteit!

 

Download Fenêtre Capture Tool

;